HIHAhotspots

Als onderdeel van het hihahut avontuur geven we graag tips waar je langs kunt tijdens de grote mini-vakantie. Dit zijn onze zogenoemde hotspots: lokale ondernemers die wat ons betreft echt de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen fruit plukken, langs bij een kaasmuseum of heerlijk tot rust komen bij een van de theetuinen.

  • Theetuin [H]eerlijk

Gelegen aan de Amstel bij de Tolhuissluis kun je hier heerlijk uitrusten na een lange wandel- of fietstocht. Alles wat je hier bestelt is huisgemaakt en om je vingers bij af te likken! De tuin is op vrijdag van 11:00 uur tot 17:00 uur geopend. Zaterdag en zondag ben je welkom vanaf 10:00 tot 17:00 uur.

  • Boerderij Buiten Verwachting

Dit is een kleinschalige, maar multifunctionele biologische boerderij in Hoogmade. Scoor je eigen lokale streekproducten en bezoek nog even Oma’s snuffelstal, genoeg te zien! De boerderij is alleen op zaterdagen van 10:00 tot 17:00 uur te bezoeken.

  • Kaasboerderij van Ruiten

Op het prachtige eiland “de Kaag” is dit familiebedrijf gelegen. Al generaties lang wordt op deze boerderij kaas gemaakt. Van de koeienmelk wordt de Boeren-Leidsekaas, Boeren-Roomboter en verse Karnemelk gemaakt. Zowel het museum als de winkel zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

 

  • Molen de Kager

De Kager is een wipmolen uit de 17e eeuw. De molen is in 1965 gebouwd en heeft een kenmerkend rood bovenhuis. Hoewel de hoofdbemaling sinds 1985 gedaan wordt door een elektrisch gemaal kan de Kager nog steeds worden ingezet om de Kaagpolder te bemalen. Als je de molen ziet draaien kun je langs voor een bezoek. Via de paarse wandelroute kom je bij deze hotspot.

  • Kersenboomgaard van Reeuwijk

Zelf je eigen fruit plukken, hoe gaaf is dat? Van aardbeien tot kersen, je mag het allemaal zelf plukken en meenemen. Verser dan dit is fruit niet te verkrijgen, absoluut een aanrader dus! Het seizoen loopt van eind mei door tot eind oktober. De boomgaard is maandag tot en met zaterdag geopend van 8:00 tot 17:30 uur.

  • Palingrokerij van Veen

Toen het bedrijf van vader op zoon werd doorgegeven betekende dit in 1961 de verhuizing naar de huidige locatie aan het Braassemmermeer. Een echt familiebedrijf waar alleen maar ambachtelijke paling wordt gerookt, neem vooral een kijkje van maandag t/m zaterdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur.

  • Landwinkel Castelijn

Naast de reguliere boerenkazen staat landwinkel Castelijn vooral bekend om z’n lekkere kleine kaasjes, van 500 gram en 1000 gram. Bijzondere smaken zoals peper-paprika, fenegriek, brandnetel en bijvoorbeeld Italiaanse kruiden passeren de revue. De landwinkel is van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 17:00 uur te bezoeken.

  • Zorgtuin de Tas

De Tas biedt dagbesteding aan op hun boerenbedrijf en tegelijkertijd kun je er terecht voor heerlijke geitenkaas en andere biologische groenten en fruit. De winkel is op woensdag en zaterdag geopend van 9:00 tot 12:30. Daarnaast kun je neerploffen in de prachtige theetuin op zaterdag, tussen 10:00 en 16:00 uur!

  • Groencentrum de Veense Bukker

Kijk je ogen uit bij dit groeiende en bloeiende tuincentrum. Door de tuin wandelen, even bij de dierenweide kijken of gewoon een kopje koffie aan een van de picknicktafels, je kunt er elke dag terecht!

WAAROM OP AVONTUUR?

1) De hutten zijn van alle gemakken voorzien zodat je comfortabel kunt relaxen na een intensieve ontdekkingsdag!

2) Over ontdekken gesproken, we leiden je langs de mooiste routes en leukste lokale hotspots!

3) Op zoek naar een uniek cadeau? Bekijk dan onze cadeaubonnen!

4) Benieuwd naar avonturen van onze bezoekers? Neem dan vooral een kijkje bij de blogs en andere publicaties.