Al onze hutten vormen samen hét netwerk van hihahut en laten aan de hand van wandel-, fiets- en vaarroutes de mooiste plekken van een gebied zien. Momenteel staan onze hutten verspreid in gemeente Kaag en Braassem en gemeente Nieuwkoop, gelegen tussen Leiden en Amsterdam. Elke dag op pad door een mooi stukje Nederland, slapen in een hut die op de route ligt, om vervolgens wakker worden met een nieuw uitzicht. Dat is de basis van ons concept.

Het gebied kenmerkt zich door de vele waterwegen, en maar liefst twintig molens! Zo tref je bijvoorbeeld op de wandelroute ‘het Laarzenpad’ een prachtige molen aan. Wanneer de wieken draaien betekent dit dat de molenaar aanwezig is, en graag mensen ontvangt voor een rondleiding.

In dorpen als Oud Ade en Hoogmade vind je veel kaasboerderijen. Zo komt de lekkerste Boeren-Leidsekaas gewoon uit Oud Ade. Met een van de pontjes ben je zo op het Kaageiland, een idyllisch eiland in de Kagerplassen. Vervolgens kun je een bezoekje plannen aan een kaasmuseum én kaasboerderij.

Ook de Nieuwkoopse Plassen zijn een bezoek waard! Je kunt prachtig om de plassen heen fietsen via de Meije, met onderweg een aantal rustpunten inclusief koffie en wat lekkers. Een aanrader is ook om vervolgens langs de Kromme Mijdrecht te fietsen waarna je in Vrouwenakker uitkomt. Er zijn genoeg routes en leuke stops onderweg om je goed te vermaken in dit gebied!

In Roelofarendsveen, waar onder andere ons startpunt te vinden is, vind je een historische watertoren met een tulp op de zijkanten. Deze staat symbool voor de tijd dat dit een van de dorpen was waar de meeste tulpen van Nederland werden gebroeid. Overal in het dorp vind je hier nog kenmerken van terug. Zo kun je de Tulpenroute afleggen per boot, een mooie tocht waarbij je vele weetjes en anekdotes leert over deze industrie.

Uiteindelijk hopen we een netwerk van hutten te verspreiden over heel Nederland, verbonden door een groot aantal routes en met talloze mogelijkheden om zelf routes uit te stippelen. Of je nu van een stevige wandeling houdt of liever een stukje gaat varen, hihahut heeft voor iedereen iets te bieden.

WAAROM OP AVONTUUR?

1) De hutten zijn van alle gemakken voorzien zodat je comfortabel kunt relaxen na een intensieve ontdekkingsdag!

2) Over ontdekken gesproken, we leiden je langs de mooiste routes en leukste lokale hotspots!

3) Op zoek naar een uniek cadeau? Bekijk dan onze cadeaubonnen!

4) Benieuwd naar avonturen van onze bezoekers? Neem dan vooral een kijkje bij de blogs en andere publicaties.